Over van rulo

In 1924 is ons bedrijf opgericht door Cornelis van Rulo in Gemonde. Met een dorstkast gingen ze boeren helpen om de oogst binnen te halen. In 1940 is het bedrijf overgenomen door 3 zonen Hendrik, Marinus en Grard van Rulo. Grard is de opa van Erik die nu het bedrijf voert. Na de tweede wereldoorlog is het bedrijf verhuist van Gemonde naar Liempde dit is de ook nu de huidige locatie.

Rond 1960 werd het loonbedrijf voortgezet  door Grard. In 1967 zijn de zonen Cor en Leo de derde generatie  die het bedrijf voortzetten.

In 1980 heeft Leo besloten om uit het bedrijf te stappen en in Groningen een melkvee- en akkerbouw bedrijf te gaan beginnen. En vanaf die tijd is Cor die het bedrijf alleen voortzet.

In 1996 is Erik mee in het bedrijf gestapt samen met zijn vader en moeder en is hij de vierde generatie in de bedrijfsleiding. Erik is dan al vanaf 1987 werkzaam binnen het bedrijf. In de loop van de jaren hebben wij verschillende loonbedrijven overgenomen om zo meer ariaal te krijgen.

In 1998 hebben wij de loonwerkzaamheden van, van Pinxteren uit Boxtel. In 2007 hebben wij het loonwerk van van de Made uit Gemonde overgenomen. In 2008 hebben Erik en Heleen het bedrijf overgenomen van de ouders van Erik.  

In 2008 de Loonwerkzaamheden van Jos van de Wal uit Oirschot en 2010 de Loonwerkzaamheden van Ad van Doorn uit Best. Erik en Heleen hebben 3 kinderen gekregen Rick (23), Luc (22) en Bart (20) deze zijn alle 3 werkzaam binnen het loonbedrijf en hebben ook alle 3 hart voor dit werk. En dit is dan de vijfde generatie.  Dus wat betreft de toekomst is er zeker wel opvolging binnen het bedrijf. Sinds afgelopen jaar heeft een collega loonwerker op leeftijd gevraagd of wij in drukke tijden met enkele machine mee willen rijden om zijn werkzaamheden te kunnen verrichten. Met het vooruitzicht dat wij zijn werkzaamheden gaan overnemen om zijn klanten te gaan bedienen. Het werk gebeid van ons wordt dat zeker een stuk groter omdat zijn klanten in de buurt van Den Bosch zitten. Ook komt daar nog bij dat er niet zoveel loonwerkers daar in de buurt zitten dus de kans is groot dat wij daar nog meer klanten zullen krijgen.

Dit jaar hebben wij geivesteerd in een vervaet 5-wieler wat ook weer extra werk met zich meebrengt en ook zijn er ook nieuwe klanten bij zijn gekomen. Omdat de machine uitgerust is met een schijfeg die nog bijna niemand heeft en waar de grond goed bewerkt wordt. Meer klanten komt ook door de kracht van het bedrijf Erik met zijn 3 zonen die flexibel zijn met het uitvoeren van de werkzaamheden. Omdat als de klant vraagt om wat te komen doen dit eigenlijk altijd wel lukt. Ook staan we sterk omdat wij onze afspraken die wij maken met de klant altijd proberen na te komen en dat de klant weet dat hij hier van op aan kan.   Het personeel wat bij ons werkt is vakkundig en ook die zijn flexibel inzetbaar en wij hebben ook genoeg personeel om het werk op te vangen. Het personeel wat bij ons werkt, werkt al jaren bij ons er is geen verloop. Wij werken met ongeveer 5 vaste medewerkers en de rest van zijn zzp-ers die elk jaar weer de seizoenswerkzaamheden mee opvullen en netjes afwerken. Dit zijn vaak ook mensen die bij ons gewerkt hebben en daarna besloten hebben om voor zichzelf te gaan werken.

Naast het loonwerk hebben wij ook veel werkzaamheden in het grondwerk voor aannemers die ons inhuren om het werk van hun klaar te krijgen. Maar ook eigen werk vaak voor particulieren die bij ons aankloppen voor diverse werkzaamheden zoals grondwerk, huis uitgraven, tuintje spitten. Wij proberen voor ons bedrijf ons machinepark op tijd te vernieuwen zo dat wij eigenlijk met nette machines de werkzaamheden uitvoeren. Ook proberen wij de nieuwste machines up-to-date te houden met machines van deze tijd denk hierbij ook aan GPS-systemen.

En zullen ook na de 100 jaar nog vele jaren volgen voor Firma van Rulo VOF.